RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стало відомо про масову втечу українських суддів-мільйонерів від правосуддя: опубліковано відео

Судді українських судів масово звільняються, щоб не проходити антикорупційні і кваліфікаційні перевірки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Так, всього за липень у відставку подали близько 400 суддів. Для порівняння приблизно стільки суддів хотіли звільнитися за весь минулий рік.

У Вищій раді юстиції підтверджують, що суддівські заяви б'ють рекорди. До кінця року судова систему може скоротитися на чверть.

"Це відповідає очікуванням суспільства. Заклики народних обранців до самоочищення суддівської влади ймовірно були почуті", - говорить Олексій Муравйов, заступник голови ВРЮ.

Експерти пов'язують такий відтік суддів з тим, що з кінця вересня набуває чинності новий закон, і тоді за незадеклароване майно суддів будуть мати право звільняти без усіх пільг.

В якості прикладу журналісти наводять суддю Київського апеляційного адміністративного суду Ярослава Мамчура. Чотири роки тому він міг би піти на пенсію, але звільнитися за власним бажанням вирішив тільки зараз.

Якби Мамчур дочекався перевірки, йому довелося б пояснювати, як з доходами за рік майже 300 тисяч він отримав елітну нерухомість вартістю мінімум 40 мільйонів гривень. Це і особняк в Голосіївському районі столиці, власником якого, згідно з даними держреєстру нерухомості, є дружина судді, і квартира з двома гаражами в престижній багатоповерхівці в центрі Києва.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про багатства керівництва Держприкордонслужби.