RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Порошенко озвучив загрозу на адресу бойовика Мотороли

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив званням Героя України бійця АТО Ігоря Брановицького, який на початку 2015 року загинув від руки одного з ватажків бойовиків так званої ДНР, громадянина РФ Арсенія Павлова, відомого під прізвиськом "Моторола".

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

Український президент повідомив, що сьогодні вручив нагороди матерям бійців АТО, загиблих на окупованому Донбасі.

Він зазначив, що звання Герой України був удостоєний Ігор Брановицький, який в ніч на 21 січня 2015 року прикривав відхід українських бійців зі зруйнованого терміналу і потрапив у полон до бойовиків, намагаючись врятувати поранених. Порошенко розповів, що Брановицький під час допитів був особисто застрелений бойовиком Моторолою.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко заявив, що таким нелюдям, як Моторола, не буде прощення, він буде притягнутий до відповідальності і відповість за смерть українського Героя.

Також Порошенко повідомив, що звання Героя України був удостоєний ще один боєць АТО, Сергій Колодій, який у серпні 2014 року на БМП почав нерівний бій з російськими танками. Український президент зазначив, що своїм відважним вчинком Колодій врятував життя 20 військовослужбовців, які змогли вийти з оточення.

Фото з Facebook Петра Порошенка

Порошенко підкреслив, що важливо на таких героїчних прикладах виховувати майбутні покоління українців.

Нагадаємо, в День Незалежності зірку Героя України з рук президента Петра Порошенка отримав боєць АТО, командир роти снайперів Валерій Чибинєєв. Після цього він, залишивши вдома нагороду і почесну форму, відправився на передову.

Як повідомляв "Апостроф", у так званій ДНР "підвищили" одного з ватажків бойовиків: громадянин РФ Арсеній Павлов, відомий під прізвиськом "Моторола", отримав звання "полковника".