RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вбивство лідера "Оплоту": у Авакова висунули несподівану версію

Так зване вбивство в Підмосков'ї лідера угрупування "Оплот" Євгена Жиліна поки не підтверджено і може виявитися підставним.

Про це в ефірі 112 Україна заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За його словами, на даний момент Україна все ще очікує підтвердження смерті Жиліна від російських правоохоронних органів.

"Особисто мені хочеться вірити в неї, вірити в те, що Жилін жив, як шакал, і здох, як шакал. Ми всі чудово пам'ятаємо, що ця одіозна фігура собою являла", - заявив Шкіряк.

Він нагадав, що Жилін фігурує у кількох кримінальних справах. Зокрема, йдеться про тероризм, створення незаконних збройних формувань. Його прізвище проходило у справі замаху на мера Харкова Геннадія Кернеса.

Втім, Шкіряк не виключив, що насправді Жилін живий, а його смерть – лише інсценування, проведене російськими спецслужбами.

"Часто ФСБ може організовувати такі спецоперації під прикриттям, щоб імітувати смерть потрібного їм агента", - пояснив Шкіряк.

Як повідомляв "Апостроф", керівник прес-служби МВС України Артем Шевченко прокоментував інформацію, що з'явилася в російських ЗМІ про вбивство у Підмосков'ї лідера угрупування "Оплот" Євгена Жиліна.