RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Український губернатор дав жорстку відповідь Байдену по особливому статусу для Донбасу

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що Донбас в жодному разі не отримає особливий статус.

Про це він заявив в інтерв'ю Лівому берегу.

"Ніякого особливого статусу на Донбасі не може бути, тому що це - "троянський кінь", який викличе обурення і буде сприяти поширенню тієї зарази, якою "заражена" частина територій Донецької області і південний схід України. Мене багато з того приводу критикували, адже мої висловлювання йшли всупереч нашій позиції на зовнішньополітичній арені. Але той «особливий статус», що пропонує нам Росія, для України недопустимий!", - заявив Жебрівський.

За його словами, найкращим варіантом для реінтеграції окупованого Донбасу в Україну є децентралізація.

Особливий статус, на якому наполягає Росія – це анархія, упевнений губернатор.

"Наділяти когось правом накладати вето на рішення парламенту - неприпустимо! Це вже не держава, а чорт знає що! Навіть не анархія – батько Махно в труні перевернувся б. Ніякого «особливого статусу», тим більше в тому розумінні, що хотіла нам «впарити» Росія, в Україні та на Донбасі не буде!" - запевнив Жебрівський.

Мета України, за його словами, переконати західних партнерів, що ефективної децентралізації буде достатньо.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні віце-президент США Джо Байден зробив гучну заяву про те, що Україна погодилася визнати особливий статус Донбас.