RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо колосальна сума, в яку обійдеться підвищення зарплат депутатам Ради

Подвійне підвищення зарплат депутатів Верховної ради обійдеться бюджету України у 250 млн гривень.

Про це повідомляє ТСН.

Багато опитаних журналістами депутатів не захотіли взяти на себе відповідальність за голосування постанови про дворазове підвищення своєї зарплати. За їх словами, вони не вчитувалися в документи, за які голосували.

"Не буду (коментувати). Тому що я сам дізнався про це з новин", - розповів депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм.

"Ми голосували за підняття зарплат поліцейським, ми голосували за підняття зарплати військовослужбовцям на 30%, ми голосували витрати на безпеку і оборону в сумі 129 мільярдів. Ось за це ми голосували", - стверджує Максим Бурбак з "Народного фронту".

Заступник голови бюджетного комітету Ради Сергій Мельник пояснює, що краще чесно встановити зарплату нардепів, ніж приховувати її різноманітних пільги і надбавки.

"Зарплата, плюс 17 – депутатські, плюс 2 – відшкодування, плюс 13 – тим, хто в готельному номері живе. Ми, наприклад, вважали, що краще чесно сказати, що з сьогоднішнього дня 36 – і все, решта до побачення, можете ні в чому собі не відмовляти. Мені здається, це б суспільство сприйняло", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", депутати негласно підняли собі зарплати. Посадовий оклад голови Верховної Ради Андрія Парубія збільшиться до 30 мінімальних зарплат - до 43,5 тис. грн. Зарплата заступника голови парламенту Ірини Геращенко підвищиться до 28 окладів - 40,6 тис. грн.

Заробітна плата народного депутата складе 25 мінімальних зарплат - 36,25 тис. грн замість 17,65 тис. грн, встановлених раніше.