RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Декларація Порошенка: президента викрили в серйозному проколі

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап у декларації президента Петра Порошенка виявив визнання того, що скандальний офшор в Британських Віргінських островах він зареєстрував, щоб продати свою фабрику Рошен.

Про це Гнап написав у своєму Facebook.

Журналіст звернув увагу, що в декларації вказано, що президент дійсно володіє офшором Prime Partners Asset Limited. При цьому в коментарі до декларації у своєму Facebook Порошенко підписав, заволодів офшором з метою продати свою кондитерську корпорацію Roshen. При цьому раніше він цей факт заперечував, пише Гнап.

"Воу-воу-воу, Петро Олексійович! "Хто любить прибрехати, має добру пам'ять мати", як говорить українське прислів'я. Ми раніше чули від вас зовсім протилежне... Раніше Порошенко стверджував, що віргінський офшор йому був потрібен для передачі активів в "сліпий траст", а не для продажу", - зазначив журналіст.

Він навів підтверджує цитату президента, сказану з в ході візиту в Токіо в розпал офшорного скандалу в квітні 2016 року.

"Що цілком зрозуміло, бо якщо б президент у розпал офшорного скандалу визнав, що цей офшор створений для продажу "Рошен", стало б очевидно, що він хотів кинути український бюджет на кругленьку суму не сплачених податків. Тому що на Віргінських островах податок з продажу активів платити не треба", - пише Гнап.

За його словами, у разі продажу компанії за 1 млн доларів, як це пропонувала компанія Nestle, через офшори український бюджет не отримав би 170 мільйонів доларів.

"Тому, коли все спливло з офшорним скандалом, у Порошенка разом з юристами, була обрана тактика заперечувати очевидне....А сьогодні така маленька лажа через прокляту поспішність перекреслила таку титанічну роботу з відбілювання репутації. Ну нічого, до наступного декларування можна ще щось придумати", - заявив розслідувач.

Як повідомляв "Апостроф", матеріали по офшорах президента Петра Порошенка були опубліковані міжнародним об'єднанням журналістів у квітні.