RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Квоти на українські пісні в радіоефірі: Порошенко підхопив флешмоб у мережі

Президент України Петро Порошенко взяв участь в інтернет-флешмобі про улюблені українські пісні, приводом для якого стало набування чинності закону про квоти на україномовні пісні в радіоефірі.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

Флешмоб ініціювала народний депутат Вікторія Сюмар, яка очолює в Раді комітет з питань свободи слова та інформаційної політики. Мета цього флешмобу — довести, що українських пісень достатньо, щоб вистачило на квоту, і що за своєю якістю вони не поступаються іншим. Сюмар висловила сподівання, що провідні українські політики приєднаються до її флешмобу. Своєю улюбленою піснею вона назвала "Повертайся живим", яку виконують сестри Тельнюк та гурт Kozak System.

Порошенко приєднався до флешмобу, зазначивши, що українських пісень повинно бути більше на радіо, на ТБ і в соціальних мережах. Своєю улюбленою піснею він вибрав "Веселі, брате, часи настали", яку виконує гурт "Океан Ельзи".

Флешмоб також підтримала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка зараз перебуває в Мінську. Вона зазначила, що для її настрою наразі підходить пісня "Лєнта за лєнтою".

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Матвій Ганапольський заявив, що піде з українських медіа, якщо будуть діяти квоти на українську мову.