RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Названі головні кандидати на пост глави Нацполіції України

Експерти назвали імена ймовірних кандидатів на пост головного поліцейського України.

Про це вони повідомили у коментарях "Апострофу".

Найбільше шансів очолити головне поліцейське відомство країни є у нинішнього виконуючого обов'язки відомства Вадима Трояна. Тут йому може стати в нагоді бойовий досвід, який він набув під час участі в АТО у складі полку "Азов". Джерела "Апострофа" зійшлися на думці, що Троян є людиною Авакова.

Ще одним кандидатом, який може зайняти крісло глави Нацполіції, вважався нинішній керівник ГУНП в Києві Андрій Крищенко. Але в коментарі ЗМІ він заявив, що не збирається брати участь у конкурсі на цю посаду, посилаючись на велику зайнятість на нинішньому місці роботи.

Не забули експерти і про кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Геннадія Москаля. У нього хороший управлінський досвід і величезний стаж роботи в органах внутрішніх справ, що є перевагою для кандидата на посаду глави відомства, в якому не завершені реформи. Також серед переваг Москаля екс-спікер МВС Володимир Поліщук назвав вимогливість і прямоту, які можуть допомогти йому в роботі.

На думку Поліщука, хорошим кандидатом на пост голови Національної поліції є Віталій Ярема, який певний час очолював Генеральну прокуратуру України.

Ще одним можливим кандидатом експерти назвали нинішнього керівника поліцейського відомства в Миколаївській області Юрія Мороза. Його призначення на пост глави сталося після гучного вбивства співробітниками поліції місцевого жителя. Це говорить про те, що Мороз вимогливий до підлеглих, що важливо для керівника силового відомства.

Не заперечується ймовірність призначення на високий пост В'ячеслава Аброськіна, який керує ГУНП в Донецькій області та заступника голови Національної поліції Костянтина Бушуєва.

Єдина кандидатура, яка не знаходить підтримки у експертів – народний депутат Мустафа Найєм. Джерела "Апострофа" поставилися до кандидатури зі сепсисом.

Як повідомляв "Апостроф", експерти вказали кілька причин, за якими посаду голови Національної поліції України ніхто не зайняв.