RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Онищенко розповів, навіщо "кульгавий" Байден їде в Україну

Віце-президент США Джо Байден незабаром прибуде в Україну. За словами народного депутата-втікача Олександра Онищенка, це пов'язано з його бізнес-інтересами в сфері видобутку сланцевого газу в Україні.

Про це він розповів Стране. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що син Байдена Хантер працює в українській нафтогазовій компанії "Бурісма", співвласником якої є колишній міністр часів Віктора Януковича Микола Злочевський.

"Головне питання, яке нещодавно ставили мені представники міністерства юстиції США - Джо Байден і його ставлення до України. Дуже детально вони розпитували про взаємини Байдена і Злочевського", - розповів Онищенко.

Він повідомив, що мова йде про проекти з видобутку сланцевого газу, якими раніше збиралися зайнятися американські компанії Exxon Mobil, Shall і Shavron, але тепер ці компанії пішли.

"На їх місце тепер зайдуть Кононенко зі Злочевським з компанією Yuzgaz B. V. на правах спільної діяльності, щоб заощадити на податках. З Злочевським вже давно працює син Байдена, і їх сім'я до цієї оборудки теж причетна", - заявив Онищенко.

Нардеп-втікач вважає, що Злочевський зустрічався у Відні з Кононенком саме для того, щоб обговорити проект з видобутку сланцевого газу.

"Обговорювали партнерство. Більш того, подивимося, як далі все держконтракти на буріння і на гідророзриви будуть віддавати компаніям Злочевського", - заявив він.

Компанія Yuzgaz B.V. влітку 2016- го було оголошено переможцем конкурсу на розробку найбільшого в Україні родовища сланцевого газу - Юзівського.

Джо Байден займає посаду віце-президента США, її він отримав при президенті Бараку Обамі. Незабаром Овальний кабінет займе Дональд Трамп, відповідно, приведе і власну команду. Повноваження Байдена вже закінчуються, таких політиків в Америці називають "кульгавою качкою".