RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Порошенко дозволив розмістити в Україні військових НАТО

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів ЗСУ на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2017 рік. Також в документі визначається порядок доступу іноземних військових в Україну для участі в цих навчаннях.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

За затвердженим президентом плану, в січні-грудні 2017 року на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях в рамках військового співробітництва будуть допущені до 3000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків і вертольотів Сполучених Штатів Америки, інших держав - членів НАТО та держав - учасників програми "Партнерство заради миру" на термін до 365 днів.

На термін до 25 діб в липні - вересні 2017 року рамках українсько-американських навчань "Сі Бриз - 2017" будуть допускатися до 2 500 військовослужбовців Сполучених Штатів Америки, інших держав - членів НАТО та держав - учасників програми "Партнерство заради миру" з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів, до 5 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів, до 60 одиниць колісної техніки.

Для участі в українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент - 2017" будуть допущені до 2000 військовослужбовців Сполучених Штатів Америки, інших держав - членів НАТО та держав - учасників програми "Партнерство заради миру" з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків, до 10 вертольотів на термін до 25 діб у червні - листопаді.

Як наголошується в документі, навчання проводяться з урахуванням зобов'язань України відповідно до міжнародних угод у військовій сфері.

Раніше Верховна Рада схвалила допуск іноземних військ для навчань в Україні в 2017 році.