RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні назвали нові терміни деокупації Донбасу

Радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак вважає, що Україна зможе повернути контроль над ОРДЛО вже в наступному році.

Такий прогноз він зробив в ефірі телеканалу "Еспресо.ТБ".

"Ми вважаємо, що найближчим часом, за рік-півтора, ми повернемо цю територію. Найближчі рік-півтора зміст утримання території стане надзвичайно дорогим для Російської Федерації", – сказав Гримчак.

За його словами, міністерство всіляко намагається повернути жителів окупованих територій у різні сфери діяльності України. В якості прикладу він навів постанову Кабміну, яка дозволяє переміщення на непідконтрольну територію вантажу вагою 75 кілограмів на людину. За словами радника міністра, влада так званих "ДНР-ЛНР" у відповідь зменшила вагу дозволеного для переміщення вантажу до 50 кілограм.

"А ви нам розповідаєте, що ми такі дурні, що робимо це. І ми на сьогоднішній день йдемо цим шляхом, ми хочемо тих людей, які прибувають на непідконтрольній, на сьогодні, території, повернути і в культурну, і в фінансову, та в інші сфери", - заявив Гримчак.

Як повідомляв "Апостроф", заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука дав прогноз по деокупації Донбасу та Криму.