RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Раді прокоментували указ Путіна про визнання "документів" ОРДЛО

Визнавши "папірці" невизнаних "ДНР" і "ЛНР", Росія в черговий раз підтвердила свій фактичний контроль на території Донбасу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Вона звертає увагу на те, що слова указу про "тимчасове визнання" не повинні вводити в оману, а також на те, що на символічність путінського вчинку.

"Показово, що указ видано в найтрагічніші для України дні, на роковини розстрілу Майдану, спланованої не без участі московських кураторів Януковича і його банди. В Москві з часів Сталіна люблять криваві символи, і, як справжні послідовники, продовжують цей кривавий символізм", – пише Геращенко.

При цьому вона впевнена, що наступним кроком може стати націоналізація української майна на окупованих територіях.

"Не здивуюся, якщо наступним кроком буде націоналізація українського майна на окупованих територіях. Чомусь впевнена, що саме під це російсько- лднрівське мародерство і крадіжку створюється ця база з визнанням папірців- " документів", аби далі визнати українську власність " республіканською" і все вкрасти, як це було з Кримом", - повідомляє віце-спікер.

Також Геращенко перерахувала інші цілі цього указу: "Дестабілізація ситуації в Україні; перший крок до націоналізації і можливого визнання (а про це мріють ватажки терористів і їх так треба сьогодні обнадьожити, аби продовжували обстріли Авдіївки і інших населених пунктів України); створення фундаменту для замороженого конфлікту; підштовхування України і світу до виконання політичного блоку мінських угод, без пріоритетності безпекового і гуманітарного; традиційна російська політика шантажу, коли світ показує єдність в засудженні РФ , вимагаючи віддати Крим і піти геть з Донбасу", - вважає вона.

Як повідомляв "Апостроф", російський президент підписав указ про визнання так званих документів невизнаних "ДНР" і "ЛНР".