RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

У Меджлісі вимагають від України змінити статус Криму

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз закликав український уряд і українців не відкладати більше вирішення питань, пов'язаних з включеним Кримом і його статусом, передає "Крим. Реалії".

"Попри ті труднощі, в яких опинилася сучасна Україна, ми не повинні залежати від думки політиків, які поводяться як "бариги". Наші дії мають бути консолідовані по всьому світу, а українські політики, депутати, Президент України зобов'язані взяти на себе відповідальність і прийняти відповідні рішення" , - йдеться в зверненні Чийгоза, яке зачитав 23 лютого його адвокат Микола Полозов у Верховній Раді України.

Відзначимо, що раніше Чийгоз звернувся до міжнародної спільноти з закликом сприяти наданню Криму статусу Кримськотатарською Автономної Республіки.

1 серпня 2015 року на відкритті II Всесвітнього конгресу кримських татар президент України Петро Порошенко заявив, що Крим отримає статус національно-територіальної автономії.

Ахтема Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.