RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Відставка Гонтаревої: відомий журналіст вказала на важливий сигнал

Інформація про відставку глави Національного банку України Валерія Гонтарєвої свідчить про початок торгів щодо кандидатів на пост глави НБУ та пасаду голови фракції "Блоку Петро Порошенко" у парламенті. Таку думку висловила українська журналістка Соня Кошкіна на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, для президента України буде величезною проблемою провести через Верховну Раду прийнятну для нього кандидатуру на посаду глави регулятора - однозначною підтримкою глава держави не може похвалитися навіть у власній фракції, в якій ніяк не можуть призначити навіть свого керівника.

"Однозначно визначеності з наступником на Банковій поки немає - перебирають варіанти. Штука в тому, що кандидат повинен бути не просто "продовжувачем рук" Президента, але пройти через зал ВР. На дворі нині не 2014-й рік. Сьогодні структура залу якісно інша. Просто так "підтримувати президента вже ніхто не стане", - пише Кошкіна.

У той же час вона підтвердила бажання Гонтарєвої піти зі свого поста. "Весь цей час йшли розмови з президентом. Розмови на тему того, хто ж замість. І Гонтарєва терпляче чекала, поки підберуть кандидатуру. Останнім дедлайном для неї і її ключових заступників (також написали заяви) називалося отримання кредиту МВФ", - зазначила журналіст.

Вона також передбачає, що заява Ірини Луценко про відставку Гонтаревої є заявкою на пост керівника парламентської фракції "БПП".

"Йому (Петру Порошенку - Ред.) б з власною фракцією розібратися). Яка, як і раніше без керівника. Так, до речі, вже не вперше Ірина Луценко виступає важливим ньюсмейкером). Що не може не звертати на себе увагу, звичайно)" - написала Кошкіна.

Нагадаємо, у НБУ спростували інформацію про подачу Валерією Гонтаревої заяви про звільнення з посади голови регулятора.