RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про роботу екс-депутата Ради на спецслужби РФ: опубліковано документ

Колишній депутат Верховної Ради від БЮТ, що перейшов у 2010 році до фракції Партії регіонів, Олександр Шепелєв, якого в Україні звинувачують у низці тяжких злочинів, а також у державній зраді, тісно співпрацює з ФСБ РФ. Про це свідчать документи оприлюднені виданням "Цензор".

Видання опублікувало один з документів з кримінального провадження Генеральної прокуратури України - "пояснювальну" колишнього народного депутата, адресовану директору ФСБ Олександру Бортнікову.

Документ присвячено опису негараздів життя у Росії, а також містить скарги на бардаку і корупцію у ФСБ.

Відповідно до цієї пояснювальної записки, Шепелєв вже встиг відзначитися в РФ, взявши участь в затриманні російського спецслужбіста Юрія Ільїна.

У своїй пояснювальній Шепелєв також пише, що в ФСБ йому пообіцяли, що в разі успішного проходження "перевірок" він стане співробітником "контори".

Також в матеріалі видання відзначається схожість підписів нардепа в декларації з підписом автора "пояснювальної".

Відзначимо, в 2012 році проти Олександра Шепелєва в Україні було відкрито кримінальне провадження. Він звинувачується в скоєнні тяжких злочинів, серед яких - розкрадання коштів банку "Родовід" в розмірі 340 млн грн і організація ряду замовних вбивств. За даними слідства, загальна сума, яку він привласнив - майже 1,5 млрд грн, і це - гроші обдурених вкладників. Серед іншого, Шепелєва звинувачують також в розкраданні, вбивстві керівника наглядової ради "Автокразбанк" Сергія Кириченка, полковника міліції Романа Єрохіна, замаху на екс-віце-президента банку "Родовід" Сергія Дядечка.

Нагадаємо, в березні 2015 року Шепелєва було заарештований к Москві для екстрадиції в Україну, однак незабаром його звільнили з-під варти після згоди дати свідчення проти низки українських політиків.