RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Клімкін спростував звинувачення в проплаченою зустрічі з Трампом

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що не користувався послугами лобістських компаній для організації зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Відео зі словами Клімкіна розміщено на YouTube.

"У мене є принцип: не використовую ніяких платних лобістів або чогось подібного для організації зустрічей", - сказав Він, додавши, що "на такому рівні використання лобістів не має сенсу".

Міністр зазначив, що переговори з Трампом почалися з теми агресії Росії. Він додав, що в адміністрації президента США є розуміння того, що відбувається на Донбасі.

Нагадаємо, нещодавно український народний депутат Андрій Артеменко заявив, що українська сторона заплатила "відомої американської лобістської фірми" 400 тисяч дол за організацію зустрічі Павла Клімкіна та посла України в США Валерія Чалого з Дональдом Трампом і американським віце-президентом Майклом Пенсом.

За словами Артеменка, згідно законодавства США, інформація про лобістської діяльності зазначеної компанії повинна бути оприлюднена протягом 6 місяців на офіційних ресурсах Мін'юсту США.

Як повідомляв "Апостроф", Трамп за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ України і Росії закликав сторони до мирного врегулювання конфлікту.