RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"П'ята колона" в Україні: у СБУ зробили резонансну заяву щодо працівникві ЗМІ

Глава Служби безпеки України Василь Грицак закликав на законодавчому рівні закріпити кримінальну відповідальність за поширення російської пропаганди.

Про це повідомляє прес-центр відомства.

За словами глави СБУ, для боротьби з російською агресією в інформаційному просторі необхідно "терміново розробити і прийняти зміни у законодавство України про кримінальну відповідальність".

"Наша мета - надати в Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни", - заявив Грицак.

Він підкреслив, що в Україні не знешкоджена повністю "п'ята колона", яка маніпулює недосконалістю українського законодавства і найдемократичнішою цінністю - свободою слова.

Крім того, керівник спецслужби закликав укласти "акт інформаційної єдності українських журналістів", який буде в себе включати бойкот усім представникам п'ятої колони РФ у інформаційному просторі України.

"Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах ‒ для прихильників "путінського руського міра" має залишитися лише "кісельовсько-соловйовський" майданчик", - підсумував Грицак.

Нагадаємо, раніше розгорівся скандал між СБУ та журналістами через телесюжету про вартість автомобілів співробітників управління захисту економіки спеслужби.