RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Справа Клименка: в ГПУ зробили важливу заяву по розслідуванню

На сьогоднішній день слідству вдалося зібрати викривальні показання про діяльність так званих "програмних підприємств", які брали участь у схемі ухилення від сплати податків. Так, є докази порушень з боку екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України (ГПУ).

Відзначається, що один з екс-керівників обласної податкової адміністрації розкрив механізм забезпечення діяльності зазначених схем з боку податкових органів. Так, "схема" починалася від Міністерства доходів і зборів України та закінчувалася районною податковою інспекцією, де на обліку перебували "програмні підприємства".

"Також розкриті умови роботи підприємств реального сектора економіки з так званими "податковими майданчиками" і задіяні в зазначених схемах посадові особи податкових органів", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ уточнили, що допити як колишніх, так і нинішніх працівників податкових органів в рамках кримінального провадження по "програмним підприємствам" тривають.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник генпрокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос стверджує, що через арешт 16 з 23 "податківців Клименка" його двічі намагалися вбити.