RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

ГПУ взялась за Михаила Добкина: опубликован документ

У Верховну Раду України внесено подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"Вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата М. Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисного змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м Харкова нормативної вартістю понад 220 млн грн ", - написав Луценко.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, у вчиненні яких злочинів звинувачують Добкіна.

"В результаті протиправних дій Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою групою осіб, з власності територіальної громади міста Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2144 га, чим територіальній громаді Харкова завдано збитків у розмірі 178 624 598 грн", - розповіла вона на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, за словами Сарган, Добкін, діючи в інтересах голови ОК "Житлобуд-1", сприяв останньому в реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території м.Харкова шляхом обману.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко вніс в Раду подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.