RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

ГПУ надала доказ масштабної корупції депутата Ради: опубліковано відео

Генпрокуратура і Спеціальна антикорупційна прокуратура сьогодні, 7 липня, продемонстрували докази зловживання службовим становищем та вимагання народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Борислава Розенблата.

Відео представили під час засідання регламентного комітету, передає "Українська правда".

На кадрах зафіксовано, як агент НАБУ з кодовим ім'ям "Катерина" кілька разів проводила зустрічі з Розенблатом в період з грудня по червень 2016 2017 року в ресторанах Києва.

Нардеп заявляв про можливості впливати на рішення Житомирської обласної ради, суди, прокуратури та посадових осіб у Держгеокадастрі.

У різні періоди агент НАБУ передавала йому 6 тисяч дол, 10 тисяч доларів і 20 тисяч дол. Депутат особисто не чіпав гроші, в перерахуванні коштів був задіяний його охоронець.

Крім цього, Розенблат пропонував агенту НАБУ закуповувати для її фірми нелегальний бурштин під виглядом польського бренду, а також пропонував їй зареєструвати офшорну фірму в ОАЕ.

"Треба десь 200 тисяч доларів, грубо кажучи 250... Все залежить від того, скільки гектарів ми купимо. 20 тисяч - це облрада, купимо пару голосів. Десь 50 тисяч - це Геокадастр", - говорив Розенблат на одній із зустрічей.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно співробітники НАБУ затримали охоронця Розенблата за звинуваченням у незаконному отриманні 200 тисяч дол. Після цього ГПУ внесла до парламенту подання на затримання і арешт депутата.