RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відомий журналіст пояснив, чому зустріч Трампа з Путіним не дасть жодного результату

Відомий український журналіст Віталій Портніков припускає, що зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна в Гамбурзі не дасть реального результату.

Свою точку зору з цього приводу журналіст висловив в колонці на LB.ua.

На думку Портнікова, обидва президента не готові капітулювати один перед одним. Чекати капітуляції від Трампа не варто, так як співвідношення можливостей США і Росії не йде ні в яке порівняння.

"По-друге, тому що перешкодою до будь-якої капітуляції перед ворогом є сама держава – те, чого в Україні не було у часи дикого правління Януковича і те, що ми з такими труднощами, долаючи запеклий громадський опір, створюємо в останні три роки", - продовжує журналіст.

Третьою причиною він називає розслідування зв'язків Трампа та його оточення з росіянами. На думку журналіста, американському лідерові потрібно доводити, що він не має відношення до контактів, а не підтримувати підозри своїх ворогів.

Що стосується Путіна, то він не буде капітулювати перед своїм американським колегою через те, що він "давно вже перемістився в емпірії своєї історичної значущості – і продовжує благополучно жити в світі своїх фантазій, підтримуваний послужливими холуями і ентузіазмом здичавілого населення власної країни".

Також Портніков зазначає, що відмова від боротьби буде означати крах авторитету Путіна в очах його оточення. І третьою причиною журналіст називає те, що Путіну нічого запропонувати Трампу.

"Тому вони можуть розмовляти годину, дві і навіть три, а віз буде і нині там", - вважає журналіст.

Говорячи про перемир'я в Сирії, про який нібито домовилися лідери США і Росії, Портніков зазначає, що домовленість готувалася задовго до зустрічі з залученням Йорданії та Ізраїлю.

"Контакти по Україні? Але як раз на президентській зустрічі з'ясувалося, що ніякого нового формату в американської адміністрації не існує, що вся модель зводиться до вимог виконувати Мінські угоди і до окремого каналу спілкування між Білим домом і Кремлем – тобто до того, що вже було при Бараку Обамі, коли Вікторія Нуланд регулярно і безуспішно зустрічалася з Владиславом Сурковим", - вважає Портніков.

У цьому контексті він також зазначив, що призначення в день зустрічі представником по Україні Курта Волкера є важливим сигналом для Москви.

"У Білому домі готові чекати, поки Росія ослабне і капітулює – і добре б, щоб цю капітуляцію прийняв Волкер, а не європейці. Те, що Путін капітулювати не буде, здається, просто не приходить Трампу в голову", - зазначив журналіст.

Про підсумки зустрічі Трампа і Путіна читайте в матеріалі на "Апострофі" – "Шоу буде продовжуватися: головний підсумок зустрічі Трампа і Путіна".