RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Поранення нардепа Дейдея: з'явилися цікаві обставини

З'явилися подробиці поранення народного депутата від "Народного фронту" Євгенія Дейдея, які той отримав 14 липня нібито під час обстрілу Авдіївки Донецької області.

Про них повідомили журналісти "УП".

За інформацієюжурналістів видання, сам Дейдей стверджує, що інцидент стався з ним в районі Старої Авдіївки, яка не є передовою лінією, проте туди іноді дійсно міни бойовиків.

Видання таже з'ясувало, що Дейдей приїхав у Авдіївку у полк "Київ". У день поранення, 14 липня, близько 17 години він начебто знаходився в провулку Шкільному в Старій Авдіївці, де нібито і отримав поранення.

Інформація про час поранення парламентарія різниться - вдалося дізнатися, що воно відбулося з 17:20 до 18:30.

Як повідомило "УП", Дейдей стверджує, що почув вибух, а що далі з ним відбувалося не знає. Крім того, він також не знає, хто доставив його в лікарню у Покровське.

Джерела ЗМІ повідомили, що Дейдей подзвонив у свій батальйон після 17 годин і сказав, що отримав поранення, на місце приїхав автомобіль батальйону з медсестрою.

"Вона побачила пов'язку на його нозі. Після цього Дейдея доставили в військових лікарів в Авдіївці. Там йому надали першу медичну допомогу, зробили рентген і відправили його до лікарні у Покровське", - пише видання.

Лікарі діагностували у Дейдея вогнепальну осколкове наскрізне поранення м'яких тканин.

У той же час, правоохоронні органи і штаб АТО не зафіксували в день поранення нардепа обстрілу житлових кварталів міста.

"14 липня в період до 21 годин 30 хвилин жодного обстрілу у районі Авдіївки зафіксовано не було. Єдиний обстріл з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї почався о 21:30 по позиціям поблизу"Промзони ". Тобто обстрілів з мінометів і іншого важкого озброєння в це час, тим більше зафіксовано не було ", - повідомили військові, здатні фіксувати обстріли.

У свою чергу начальник прес-центру АТО В'ячеслав Петровський також повідомив, що вулиці Авдіївки у день поранення парламентаря не обстрілювали.

Цікаво, що раніше народний депутат Ігор Мосійчук повідомив, що Дейдей був поранений міною в "Промзоні" Авдіївки.

Нагадаємо, раніше відомий волонтер Роман Доник також вказав на дивні речі у справі про поранення народного депутата Євгена Дейдея.