RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Жорстоке вбивство в одеському СІЗО: капелан повідомив про тортури ув'язнених після НП

Капелан одеського СІЗО Дмитро Краснобаєв повідомив, що жорстоке вбивство інспектора установи одним з ув'язнених спричинило за собою тортури осіб, які відбувають покарання.

Про це він написав у Facebook.

"Вчорашнє страшне вбивство, природно, спричинило за собою ланцюг подій, але зовсім не таких, які слід було б... Спецназ б'є ув'язнених. Заходять у камеру здорові поліцейські в масках, з кийками, і луплять арештантів. Це що, таке покарання? Тоді мені цікаво -- за що?", - зазначив Краснобаєв, додавши, що при цьому співробітники ламають в камерах предмети що попадаються на очі або відбирають їх.

Ситуацію капелан порівнює з подібними методами у фашистських таборах.

"Ця технологія чудово працює на придушення особистості, перетворюючи людей на стадо. Але у країні, яка претендує називатися правовою державою, в 2017 році, мені здається, реакція повинна бути зовсім іншою", - говорить Краснобаєв, закликаючи навести порядок в адміністрації установи.

Він зазначив, що зовсім не виправдовує вбивцю і вважає, що смерть інспектора не пройшла просто так і "розкрила всю недосконалість і гниль існуючої пенітенціарної системи в цілому, і Одеської в'язниці". Продовжуючи тему, він вказав на величезну кількість порушень в одеській в'язниці, починаючи від відсутності води, до продажу охороною арештантам предметів першої необхідності і повальної наркоманії.

В кінці запису Краснобаєв закликав пам'ятати про те, що в СІЗО найчастіше знаходяться люди, чия вина не доведена і не буде доведена. У свою чергу побиття невинних призведе тільки до агресії.

Як повідомляв "Апостроф", у прокуратурі розкрили важливі деталі вбивства в одеському СІЗО.