RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

З'явилися фото і відео нового ракетного комплексу, що надійшов на озброєння ЗСУ

Збройні Сили України прийняли на озброєння легкий переносний ракетний комплекс "Корсар", який був розроблений Конструкторським бюро "Луч".

Про це повідомляє "Укроборонпром".

Ракетний комплекс традиційно пройшов ряд випробувань, перш ніж надійти на озброєння. Відзначається, що достроково були виготовлені і поставлені військовим більше 50 ракет до "Корсару".

Новий ракетний комплекс дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin), а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променя.

Однією з головних особливостей "Корсара" конструктори називають його мобільність і легкість, яка дозволить військовим вести вогонь з "плеча" і легко переносити його без додаткових пристроїв.

Також повідомляється, що для комплексу конструктори розробили дві керовані ракети: РК-3К і РК - 3ОФ.

РК-3К оснащена тандемною кумулятивною бойовою частиною, яка призначена для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об'єктів, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також завислих вертольотів. Ця ракета забезпечує непроникність за динамічним захистом не менше 550 мм.

РК-3ОФ оснащена осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруджень польового типу (ДОТ, ДЗОТ) і живої сили. У ході випробувань було досягнуто наскрізне пробиття бронеплити товщиною 50 мм.

Як повідомляв "Апостроф", відео і фото випробувань оновленої зенітної самохідної установки ЗСУ-23-4 "Шилка".