RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Стало відомо про підписання Порошенком важливого для учасників АТО закону

Учасники антитерористичної операції на Донбасі, які не вчинили тяжкі злочини, будуть амністовані. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник президента Святослав Цеголко.

"На прохання керівників церков і Героїв України Президент підписав Закон "Про амністію в 2016 році". Мова йде про амністію для тих, хто пройшов горнило війни, захищав Україну від російських загарбників, але не здійснив тяжких злочинів", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет подякував президенту за створення нової армії і зазначив: "За злочини треба карати, так само, як і Господь за гріхи карає, але Господь сказав, що милувати потрібно".

У той же час майор ЗСУ Ігор Герасименко зазначив, що дуже багато бійців АТО чекають підписання цього закону.

"Наша армія до початку війни на Донбасі не мала того досвіду, який ми маємо зараз. Але, щоб досягти цього досвіду, потрібен час. Також є і помилки. А коли ти працюєш в стресовій ситуації, від помилок ніхто не застрахований", - сказав він.

При цьому Герасименко зазначив, що це стане виховним заходом і додасть упевненості в тому, що держава допомагає своїм людям і не залишає наодинці з проблемами.

Як повідомляв "Апостроф", пропозицію про прийняття закону про амністію для бійців АТО було внесено в Раду в жовтні 2015 року.