RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Українські танкісти на Донбасі проводять навчання за стандартами НАТО: опубліковано фото і відео

На танковому полігоні оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" українські військові проводять тактичні навчання за стандартами НАТО.

Про це повідомляють в Міністерстві оборони України.

Екіпажі бойових машин відпрацьовують свою майстерність водіння в складних умовах місцевості з теоретичним пошкодженням блоків візуального спостереження.

Також відпрацьовується прохід в мінно-вибуховій загороді з подоланням протитанкового рову і ділянки загороджень та маневрувань.

"Основною відмінністю цих навчань є те, що вперше в Збройних силах України взвод має 4 танка. Це дуже доцільно, тому що під час пошкодження одного танка інша машина може евакуювати з поля бою, а пара машин, яка залишається боєздатною, може в повному обсязі виконувати поставлені завдання", - повідомив командир підрозділу.

Фото: mil.gov.ua

Завершилися заняття фланговими стрільбами з ходу в умовах рейдових дій, а також танковими "гойдалками" з переходом танкового взводу в наступ без використання боєприпасів.

Елементи для тренування були запозичені зі змагань танкістів "Сильна Європа-2017" в Німеччині з урахуванням досвіду військових, придбаного в АТО.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали видовищні навчання авіації ЗСУ.