RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Це наша земля: український генерал озвучив прогноз, чи допоможуть миротворці зупинити війну на Донбасі

Для перемоги у війні на Донбасі Україні потрібна не тільки повна мобілізація людських і технічних сил, але і сукупність всіх факторів: військових, політичних, соціальних, економічних і так далі.

Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" розповів генерал-лейтенант, заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках Ігор Романенко.

"Щось одне навряд чи може припинити війну. Все повинно бути в сукупності, тому це дуже серйозна проблема. Це питання не тільки військове, а й політичне, соціальне, економічне і так далі", - розповів Ігор Романенко.

Далі він зазначив, для того щоб припинити конфлікт на Донбасі, необхідно, в першу чергу, припинити військові дії.

"Реалізувати перший пункт Мінських угод, а потім все інше - і це досить надовго і всерйоз. Ясна річ, що нас не влаштовує інша частина угод, крім безпеки. Але треба вирішувати всі ці питання в рамках законодавства України. І поки в цих рамках не будуть проведені заходи, це затягнеться надовго і всерйоз. Повертаюся до головного: треба вирішувати все за законодавством України - ось ця позиція принципова і треба по ній рухатися. або так, або ніяк. А те, про що там вони (бойовики - прим. "Апостроф") мріють, це далеко від реальності. Що б вони не говорили і як би вони не хотіли. Це наша земля і питання України для України, в першу чергу, а потім - для всіх інших, як вони бачать питання України для себе", - підсумував генерал.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Путін здригнувся, але його війська тренуються захоплювати Україну - генерал.