RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Миротворці ООН і мінські угоди: з'явилися подробиці нової зустрічі Волкера і Суркова по Україні

В ході чергової зустрічі в Белграді 13 листопада спецпредставник Держдепартамента США по Україні Курт Волкер та помічник президента РФ Владислав Сурков обговорювали російську резолюцію про розміщення миротворців ООН на Донбасі, а також питання реалізації мінських угод.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Суркова.

Помічник російського президента заявив, що американський колега передав йому пропозиції щодо резолюції РФ про миротворців.

"Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу - двадцять дев'ять абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Трохи, звичайно. Але все-таки три не нуль. Краще, ніж нуль", - заявив Сурков.

За його словами, сторони сходяться на думці, що мінські угоди повинні бути реалізовані і домовилися "продовжувати роботу по зближенню позицій".

В спільній заяві сторін, опублікованій на сайті посольства США в РФ сказано, що США і РФ мають різні концепції в досягненні миру на Донбасі, але будуть продовжувати спільну роботу.

"Відповідно до Мінськіх угод існувала необхідність поєднувати політичні заходи з заходами в сфері безпеки. Обидві сторони проаналізують думки, висловлені в ході зустрічі, що відбулася, і обміркують подальші шляхи вирішення цього завдання", - також наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, це вже третя зустріч Волкера і Суркова. Попередні переговори проходили 7 жовтня в Белграді і 21 серпня в Мінську.

Про домовленості Волкера і Суркова читайте в матеріалі "Апострофа": Два варіанти для Донбасу: що Волкер та Сурков обговорювали на секретних переговорах.