RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Є три кандидати: названі ймовірні союзники Саакашвілі в боротьбі з Порошенком

Союзниками лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі в боротьбі проти президента України Петра Порошенка можуть стати мер Львова Андрій Садовий, олігарх Ігор Коломойський і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка першою зголосилася в суді взяти політика на поруки.

Про це "Апострофу" заявив політолог Кирило Сазонов.

За його словами, пошуком партнерів Саакашвілі займеться в найближчий місяць під час традиційного політичного затишшя.

"У нього є прихильники - Чумак, Дерев'янко, єврооптимісти, але цього недостатньо. У них немає партійних організацій в Україні, немає впливу на ЗМІ. Йому доведеться укладати угоди з Садовим, Коломойським або Тимошенко. Але якщо йти до Садового, тоді доведеться зливати бренд "Рух нових сил" і йти під бренд "Самопоміч". Хоча Садовому це нічого не дасть, тому що на президентських виборах у нього небагато шансів, а підтримувати зараз Саакашвілі немає сенсу, так як той не може стати президентом", - зазначив Сазонов .

Він вважає, що найбільш цікавим був би варіант з Коломойським, оскільки вони вже працювали в парі, хоча і розійшлися недавно. Але Коломойський не планує брати участь в президентських виборах, у нього немає свого кандидата, а до парламентських ще час є. Тому співпраця перед парламентськими виборами буде окремо - ніхто не зацікавлений в тому, щоб платити наперед.

"З точки зору найближчого майбутнього, найбільш перспективною є Тимошенко, тому що це один з провідних кандидатів у президенти зараз. І навіть ті 2-3%, які може додати Саакашвілі, їй дуже знадобляться в боротьбі з Порошенком. Крім того, у неї є серйозна парторганізація по всій країні, доступ до фінансових ресурсів", - уточнив Сазонов.

Політолог вважає, що союз Тимошенко з Саакашвілі вийде найбільш потужним.

"Але Саакашвілі з досвіду Ющенка добре знає, чим закінчуються союзи з Тимошенко: вона його може просто задушити в обіймах, і на виході він втратить все", - вважає Сазонов.

У той же час політолог зазначив, що Саакашвілі навряд чи прийде на допит за повісткою Генеральної прокуратури, так як це не вписується в його лінію поведінки.

"Тому що це нудно і довго, і у його прихильників пройде весь запал", - вважає Сазонов.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Три варіанти: з ким Саакашвілі об'єднається для боротьби з Порошенком".