RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Луценко зробив важливу заяву щодо екстрадиції Саакашвілі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає, що лідер політичної сили "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі може бути виданий Грузії по екстрадиції.

Про це прокурор заявив в інтерв'ю ТСН.

"Якщо суд визнає, що він не має права на політичний притулок в Україні, виникне кілька можливостей для нього. Перша - добровільне повернення в будь-яку з вибраних ним країн, наприклад, в Нідерланди, де проживає його сім'я. Наскільки мені відомо в Нідерландах підтвердили готовність прийняти його за процедурою возз'єднання сімей (Family Union). Ця дорога відкрита. Другий шлях - добровільна або примусова депортація в одну з обраних ним країн, або в країну, з якої він нелегально перетнув український кордон - тобто Польща. А також екстрадиція на вимогу Генеральної прокуратури Грузії", - заявив Луценко.

За словами прокурора, на нещодавній зустрічі один з керівників грузинської прокуратури підтвердив бажання повернути Саакашвілі за процедурою екстрадиції.

"Для цього потрібно пройти ще кілька довгих судових процедур. Але ми йдемо цим шляхом, тому що Україна підписала відповідне міжнародне зобов'язання, в тому числі перед Грузією. Гаразд, я скажу це. Для мене було б найважчим останнє рішення. Тому що екстрадиція Саакашвілі в Грузію стовідсотково означає його ув'язнення", - також зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар запевнив, що його відомство не веде переговорів про екстрадицію Саакашвілі до Грузії.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Натякають на в'язницю: чого чекати від конфлікту Порошенка й Саакашвілі в новому році.