RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Рада провалила політичне голосування за відставку Луценка

Верховна Рада не підтримує відставку генерального прокурора Юрія Луценка.

У рейтинговому голосуванні відставку генпрокурора підтримали 38 депутатів, повідомляє Укрінформ.

"До мене були вимоги стосовно голосувань, і я можу скористатися своїм правом, я можу поставити тільки політичне, рейтингове голосування, а не реальне голосування. Але якщо є така вимога - я поставлю", - наголосив спікер Андрій Парубій, ставлячи на голосування питання щодо підтримки заяви Луценка про відставку.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що напише заяву про відставку у відповідь на відповідні заклики активістів. Про це він сказав з трибуни парламенту, звітуючи про напрацювання слідства у справі убивства активістки Катерини Гандзюк. "Тому, щоб не було жодних сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку Президенту України, і ви в парламенті маєте розглянути це питання", - додав генпрокурор. Він закликав народних депутатів розглянути його заяву про відставку цього тижня.

Відома у Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.