RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Свято "Беркуту" в Києві не на жарт розлютило мережу: фото

У Києві відбулося святкування 30-річчя з заснування сумнозвісного підрозділу МВС "Беркут", мережі вибухнули обуренням і злістю.

Про торжества на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Олексій Братущак.

"У Києві привітали "Беркут". Ага саме той. Що пиз ... ой, випроваджував студентів з Майдану.
Офіційно привітали полк спецпризначення поліції. Але привітали з 30-річчям створення. Хоча сам полк створений після Майдану, а 30 років тому створювали ОМОН, який після розпаду Союзу перейменували в "Беркут". Коротше, велике свято у ментів, ой, понтів, ой, "нашої нової поліції", - написав він.

Братущак звернув увагу, що "беркутівці" неохоче згадували про будні роботи під час Майдану, а на святкуванні ювілею підрозділу пам'ять різко "покращилася".

"На свято запросили" ветеранів "служби, кращих співробітників нагородили. Беркутня часів Майдану там і так залишилася ...
Як пише прес-служба поліції "Поліцейські вшанували хвилиною мовчання загиблих під час виконання службових обов'язків працівників і згадали будні підрозділу". Ось тут цікаво: як вони згадували свої будні часів Майдану. Тому на допитах у справі Майдану беркутня тупо все забула "хто що де коли-небудь". А тут бац і згадали свої будні. Так може їх знову до слідчих у справі Майдану? От би вони там "згадали будні підрозділу", - додав журналіст.

Коментатори поста не приховували свого обурення, шкодуючи, що не були попереджені про "святі" заздалегідь.

Інші користувачі нагадали, ніж "відзначився" "Беркут" на зорі протестів в 2013 році.

Більшість коментаторів коли приховувало свого обурення в нецензурній формі.

Як повідомляв "Апостроф", народні депутати Мустафа Найєм і Олена Сотник зареєстрували у Верховній Раді законопроект про заборону пропаганди діяльності підрозділу "Беркут".