RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Військовий з НАТО розповів, коли Путін задумав захопити Україну

Президент РФ Володимир Путін почав розробляти план захоплення Криму після того, як на ситуацію з Грузією ніхто не реагував.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів капітан 1-го рангу ВМС США у відставці, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах.

"Я був начальником штабу НАТО представництва в Росії як раз, коли почалися дії проти Грузії, коли російські військові вторглися на територію Грузії. Уже тоді припинилися відносини з НАТО. Вже ні відносин, спільних операцій ніяких не було, планів теж не було, тільки конференції , але нічого путнього. Вже тоді були напружені стосунки, але все одно НАТО намагалося і думало, що це все пройде. Як тільки Путін зрозумів, що на ситуацію з Грузією ніхто не реагує, з цього моменту вони почали розробляти план захоплення Криму. Якщо сьогодні ми будемо ігнорувати конфлікт в Керченській протоці, якщо нічого не будемо робити, то я впевнений, що вони перекриють вам Чорне море", - розповів він.

Також Табах прокоментував вступ України в НАТО і ЄС. В Україні іноді жартують, що поки ми зберемося в НАТО і ЄС, то їх вже може і не бути.

"Можу сказати, що ми живемо у величезній бюрократії, і чим більше розвинена країна, тим бюрократії більше. А коли країна стає частиною ще більшої бюрократії, то це ще одна бюрократія наростає, а потім ще, одна за одною, і пхають вони один одного, а так функціонувати неможливо. Я завжди говорив, що якщо Росія не хоче, щоб якась країна вступала в НАТО, то не треба на неї нападати. Як тільки ви на неї нападаєте, ця країна відразу хоче стати членом НАТО. а ось якщо ви хочете, щоб НАТО розвалилося, то нехай більше країн туди вступить: чим більше там країн, тим більше бюрократії там буде, і нічого не можна буде вирішити, тому що хтось завжди голосує проти", - резюмував Гаррі Табах.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "З крокодилами домовитися не можна: офіцер США пояснив, чому Україна обирає НАТО".