RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ситник намагався "зам'яти" справу про розкрадання в армії - нардеп

Народний депутат, член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування розкрадань в армії Юрій Береза заявив, що неодноразово направляв запити в НАБУ щодо фактів корупції в оборонці, проте керівники антикорупційного органу намагалися ці справи "зам'яти".

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву депутата.

"З 2015 року я неодноразово звертався як голова підкомітету по Міністерству оборони до пана Ситника, пана Матіоса про розкрадання в Збройних силах України за весь період незалежності. Я просто хочу сказати, що навіть нові органи, крім ДБР, на це уваги не звертали. І не просто не звертали, вони навіть намагалися, все це почувши, цю справу "зам'яти". Це стосується в першу чергу пана Ситника", - заявив депутат.

Нардеп зазначив, що для переможця президентських виборів пріоритетним завданням має стати переформатування антикорупційних органів за прикладом країн Європи.

"Я очікую, що ми підемо тим же шляхом, що і Польща, Чехія і все так звані держави Варшавського договору, які увійшли в західний світ. Перші керівники антикорупційних органів там сидять, деякі – довічно. І це очікує всіх новітніх керівників, які чомусь подумали, що вони можуть вирішувати - що законно, а що незаконно, не звертаючись до закону, не звертаючи уваги на Конституцію і закони України", - додав він.

Береза зазначив, що комісія планує домагатися проведення прозорого розслідування у справах, пов'язаних з розкраданнями в оборонці.

"Не дивлячись на прикриття, "кришування" наших партнерів, в тому числі, з усіма горе-керівниками ми будемо розбиратися по закону".

25 лютого видання "Bihus.info" опублікувало розслідування про схеми розкрадання в оборонному комплексі. Серед причетних журналісти назвали і детективів НАБУ. Так, керівник відділу НАБУ Калужинський був особисто знайомий з одним з підозрюваних, а його детективи мали неформальні відносини з бізнесменами, які фігурують у справі "Укроборонпрому".