RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Порошенко змінив командувача Об'єднаними силами на Донбасі: відео

У понеділок, 6 травня, в ході візиту до позицій українських військовослужбовців на Донбасі президент Петро Порошенко призначив нового командувача Об'єднаними силами, їм став генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook глави держави.

Президент зазначив, що ротація командування ООС була запропонована в Міністерстві оборони і схвалена керівництвом Генштабу ЗСУ.

"Хочу проінформувати вас, що за пропозицією міністра оборони України Степана Полторака і начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженко було прийнято рішення про проведення ротації керівництва операції Об'єднаних сил, тому я прийняв рішення підтримати пропозицію Міністерства оборони і призначити на посаду командувача Об'єднаними силами генерал лейтенанта Сирського Олександра", - заявив Порошенко.

Глава держави розповів про досвід Олександра Сирського, якого на думку вищого керівництва армії буде достатньо для управління Об'єднаними силами.

"Брав активну участь в АТО, в складних умовах 2014-2015 років спочатку був начальником штабу, пізніше очолював антитерористичну операцію, в найскладніші моменти забезпечив ефективні дії по організації оборони і відсічі наступу російських військ", - додав він.

Також Порошенко висловив подяку колишньому командувачу Об'єднаними силами Сергію Наєву і іншим представникам керівного складу ООС за їх стійкість і своєчасне виконання бойових завдань під час оборони країни від зовнішнього агресора.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Юрій Бутусов анонсував зміни в керівному складі ООС і нові присвоєння генеральських звань.