RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нардеп Деркач звернувся до Європейського суду з приводу в.о. глави МОЗ Супрун

Народний депутат України Андрій Деркач подав позов до Європейського суду з прав людини у зв'язку з тим, що уряд не призначає на посаду міністра охорони здоров'я.

Копію позову депутат опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп переконаний, що права українців порушуються, коли уряд не призначає міністра охорони здоров'я, а його обов'язки виконує Уляна Супрун.

"Подали позов до Європейського Суду з прав людини, щоб захистити українців від нелегітимного голови МОЗ. Країна більше двох років живе без законного міністра", - зазначив Деркач.

Він додав, що в медичній сфері нині велика кількість проблем, багато з яких пов'язані з поганим фінансуванням важливих програм.

"Країна живе з закриттям ФАПів, зокрема на моїй рідній Сумщині, з хронічним недофінансуванням медицини і збоями в життєво важливих програмах: доступні ліки, безкоштовна діагностика тощо", - зазначив Деркач.

Депутат також нагадав, що українські суди звинуватили у відсутності призначення на посаду міністра охорони здоров'я коаліцію в парламенті, яка нібито повинна запропонувати уряду кандидатуру.

"Так далі тривати не може. В Україні має з'явитися легітимний міністр охорони здоров'я. Українська влада ігнорує реальну загрозу здоров'ю і життю мільйонів українців. Тому рішення за неї прийме Європейський суд", - додав Деркач.

Андрій Деркач ще в листопаді 2016 звертався в Генпрокуратуру щодо бездіяльності уряду, який не призначає міністра однієї з найважливіших сфер. У 2017 році він звернувся до Окружного Адміністративного суду з позовом проти Володимира Гройсмана про призначення Супрун, а в 2018 році нардеп звернувся до Вищого адміністративного суду з позовом до Верховної Ради через бездіяльність.

Остаточну крапку в справі тепер повинен поставити Європейський суд з прав людини.