RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Зеленському вказали на важливу проблему Дніпра, рішення якої зіграє йому на руку

Новий президент України Володимир Зеленський має чудову нагоду покращити свої політичні позіції у Дніпрі, якщо допоможе місту з просуванням питання щодо будівництва нового аеропорту.

Про це пише "Інформатор".

"За час обговорення проекту за часів Порошенка вже давно можна було привести до ладу діючий аеропорт. Було б бажання працювати і приймати рішення, а не будувати потьомкінські села. Ось у кого є можливість виправдати довіру виборців Дніпра і області - так це у Володимира Зеленського та його партії. Оскільки, де і як будувати аеропорт цілком очевидно. Треба тільки почати", - пишуть журналісти.

Видання нагадує, що попередня влада спочатку обіцяла 1 млрд гривень на реконструкцію зведеної 30 років тому злітної смуги аеропорту Дніпра. Згодом сума зменшилася до 200 млн грн, а міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ці гроші підуть на підготовчі роботи з будівництва аеропорту в чистому полі в районі с. Солоне Дніпропетровської області. Уже після першого туру президентських виборів, прем'єр-міністр Володимир Гройсман згадав, що питання розміщення аеропорту Дніпра повинні вирішувати самі жителі міста. Хоча до цього моменту вони давно висловили свою позицію гранично ясно, зібравши голоси під петиціями на ім'я президента України та міськради про будівництво нового аеропорту на базі існуючого.

Разом із тим видання зазначає, що соратники Порошенка - народний депутат від БПП Тетяна Ричкова і глава Дніпропетровської облради від того ж БПП Гліб Пригунов – досі намагаються реалізувати ідею будівництва аеропорту в чистому полі.

"Ми зводимо перший в Україні сучасний аеропорт з нуля за всі роки незалежності України", - звучить дуже красиво. Ось тільки ніхто при цьому не нагадує, що в цьому випадку чекати доведеться 5 років, і витратити 400 млн дол. згідно з висновками експертів Airport Consulting Vienna. Замість 2 років і 200 млн дол. в разі реконструкції існуючого Міжнародного аеропорту "Дніпро", - пишуть автори матеріалу.