RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зеленського звинуватили в нечесному відборі кандидатів в свою команду: деталі скандалу

Президент України Володимир Зеленський пропонував отримати місце свого прес-секретаря головному редактору "Української правди" Севгіль Мусаєвій в обхід конкурсу.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Катерина Коберник.

За її даними, Мусаєва відмовила на пропозицію Зеленського, озвучену по телефону.

"За нашою інформацією, Зеленський запропонував пост свого прес-секретаря головному редактору УП Севгіль Мусаєвій. Зробив це по телефону, коли вона була в США. Мусаєва відмовилася, і все б нічого, але зробив він це під час відкритого конкурсу на посаду прес-секретаря, після 15 травня. До цього часу пройшло кілька етапів відбору і Севгіль в них участі не приймала", - повідомила вона.

Вона стверджує, що переможниця конкурсу на посаду прес-секретаря Юлія Мендель недостатньо етично прокоментувала інформацію про дзвінок Мусаєвій.

"Ми задаємо пряме запитання переможцю конкурсу Юлії Мендель і просимо передати його президенту. Саме питання ставить під великий сумнів її перемогу і справедливість конкурсу. На це новий прес-секретар відповідає, що це зараз не пріоритет для Володимира і вона сама може визначати важливість і етичність питань, які озвучує президенту", - пише журналістка.

На думку Коберник, такого роду скандали можуть стати показовими для прийдешніх виборів до парламенту. Вона закликала оточення президента і його самого ретельніше готувати заяви і оцінювати реальність їх виконання.

"Ця історія ставить під велике питання прозорість конкурсу по мажоритарці від "Слуги народу". Порада Зе-Команді на майбутнє: для початку самі повірте в те, що говорите з трибун", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель опублікувала ряд статей в газеті The New York Times вже після того, як подала заявку на пост, чим порушила правила конкурсу перед своєю перемогою.