RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Порошенко вказав Зеленському на "червоні лінії" і смертельну загрозу для бійців ЗСУ: відео

П'ятий президент України Петро Порошенко назвав ознаками капітуляції тези, які оголошувала українська сторона у тристоронній контактній групі у Мінську.

Про це він заявив під час брифінгу.

Так, капітуляцією він назвав пропозицію зняття економічної блокади та відмову українських дипломатів говорити про звільнення заручників і роздачу російських паспортів мешканцям ОРДЛО.

Порошенко заявив, що його насторожує пропозиція Збройним силам не вести вогонь по противнику у відповідь на провокації.

"Скасування рішення РНБО, якщо це містилося у директивах президента Зеленського, є кардинально шкідливим…Як дуже влучно сказали, це все одно, що поставити наших солдат до стінки на розстріл. Дев'ятнадцять режимів припинення вогню, які були підписані за моїм наказом, не забирали право в українських військових на самозахист… Я хочу закликати, щоб ми чітко визначили ті червоні лінії, за які не можна заступати. Ці лінії переходити не можна, адже за ними настає капітуляція. Нічого спільного з миром капітуляція не має", - сказав він.

Також п'ятий президент закликав відновити роботу сторін в Нормандському форматі за участю Франції, Німеччини та Росії.

"Під час наступного саміт Україна-ЄС необхідно відновити цей надзвичайно важливий формат для того, щоб забезпечити реалізацію Мінських домовленостей", – наголосив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українці хвилею гніву відреагували на підписання нової угоди про перемир'я на Донбасі, яке має відбутися до 19 червня.