RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Розкрадання в "Укроборонпрому": прийнято несподіване рішення щодо перевірок

У Кабміні скасували рішення про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для аудиту "Укроборонпрому".

Про це стало відомо з протоколу урядового засідання від 5 червня, який оприлюднив голову експертної організації StateWatch Гліб Каневський.

"Рішення скасувати виділення коштів на аудит "Укроборонпрому" фактично означає, що в уряді не зацікавлені в незалежній перевірці фінансової діяльності концерну "Укроборонпром", - вважає Гліб Каневський.

Нагадаємо, що 22 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет Міністрів виділяє 32 мільйони гривень на фінансовий аудит державного концерну "Укроборонпром".

Тоді ж уряд прийняв розпорядження "Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету", доручивши Мінекономрозвитку разом з Мінфіном, Мін'юстом і "Укроборонпромом" доопрацювати таке розпорядження і оформити його у триденний термін.

Втім, джерела в уряді повідомили, що документ не встигли оформити у визначений термін, що стало формальною підставою для його скасування.

Експерт нагадав, що згідно з планом реформи ОПК того ж уряду міжнародний аудит концерну повинен був бути організований ще в квітні цього року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі гнівно відреагували на фінальну частину розслідування про розкрадання в ЗСУ.