RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Прощай, АПУ: Зеленський підписав важливий указ щодо Банкової

Президент України Володимир Зеленський створив Офіс президента шляхом реорганізації АП і скорочення її штату.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

"Утворити Офіс Президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації Президента України", - говориться в указі.

Офіс президента України є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення Президентом України визначених Конституцією України повноважень.

Офіс Президента України очолює Керівник Офісу президента України. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зеленськийпланує створити Офіс президента замість Адміністрації та перенести її до "Українського дому" на Європейській площі Києва.

Про це він розповів на нараді з керівництвом Адміністрації та архітекторами, відео якої опублікувала "Команда Зеленського" у Facebook.

На нараді запропонували створити Офіс президента, який би складався з директоратів аналізу різних сфер політики. Ці структури мають моніторити ситуацію в державі й пропонували варіанти розв'язання проблем.

Голова Адміністрації Андрій Богдан відзначив, що Офіс забезпечуватиме "організаційне, правове, консультаційне, інформаційне, експертно-аналітичне" супроводження роботи голови держави.

Він додав, що фінансування діяльности нового органу відбуватиметься "в основному коштом грантів європейських організацій", що дасть можливість платити високі зарплати працівникам директоратів.

"Ми налаштовані на зменшення грошей, які витрачає бюджет України", - сказав пан Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", Зеленський наполягає на тому, щоб з будівлі на вулиці Банковій, де зараз знаходиться Адміністрація Президента України, зробити музей.