RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Керченський міст не врятує: улюблена газета Путіна описала сумну ситуацію в Криму

Через п'ять років від анексії Криму Росією, ситуація на півострові лише погіршилася - ціни стали "неадекватно високими", а інфраструктура і сервіс залишилися на "радянському рівні".

Про це пише популярне в Кремлі видання "Комсомольская правда".

У виданні уточнюють, що міст через Керченську протоку ніяк не посприяв вирішенню проблем в Криму.

"Вартість авіаквитка Москва-Сімферополь вище, ніж у Будапешт або Берлін, хоча відстань до них істотно більше. В грудні будуть, нарешті, пустили пасажирські поїзди через Кримський міст, але з огляду на цінову політику РЖД, не думаю, що вартість квитка в Крим буде нижче 5000 рублів в один кінець. При тривалості поїздки від 21 години - так собі виходить економія", - пишуть у "КП".

Також автори статті підкреслюють, що ситуація з туризмом в Криму плачевна - туристи не їдуть на український півострів через дорожнечу, тому економічно він залишається глибоко дотаційним регіоном. Однак тепер, згідно з нормами міжнародного права, забезпечення півострова - повністю відповідальність країни-окупанта.

"Запалилися всі соціальні виразки: корупція, кумівство і чиновницька некомпетентність, які містечкове начальство прикриває дотаціями з Москви", - йдеться в матеріалі.

Журналісти вказують на ще одну "кримську проблему" - невдалі призначення управлінців регіоном. За словами авторів, Крим відданий двом місцевим бізнес-кланам, а його керівництво "замикається" на Сергієві Аксьонову та Володимирі Константинову. Це призвело до того, що місцеві чиновники фактично шкодять туризму, обкладаючи дрібний бізнес поборами і заробляючи таким чином.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в окупованому Росією Криму на одному з популярних курортів на пляжі прорвало стічну трубу, фекалії стікали прямо в море.