RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Кінець "листів щастя": Зеленський підписав найважливіший закон для бізнесу

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який покликаний припинити практику "листів щастя" на митниці.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Гончарук, передає прес-служба президента України.

"Листи щастя" - практика, коли правоохоронні органи своїми зверненнями вимагають від Державної фіскальної служби (ДФС) повного фізичного огляду всіх вантажів того чи іншого підприємства, блокуючи тим самим проходження митного кордону. За словами Гончарука, така практика є схемою "вибивання" коштів з бізнесу, яку в Офісі президента вважають неприпустимою.

"Указ Президента передбачає відповідне доручення з цього Генеральній прокуратурі, Службі безпеки та Національної поліції України. ДФС повинен щомісяця звітувати про кількість доручень від кожного з правоохоронних органів і їх результативність (не тільки розмір накладених штрафів або вартість вилученого майна, а й суми фактичних надходжень до державного бюджету).

"Це дуже чіткий сигнал того, що жити, як раніше, не вийде. Потрібно грати за правилами. Ніяких хабарів на рівні центральної влади більше заносити не треба", - наводить слова Гончарука прес-служба президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в червні Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Андрія Богдана з посади глави Адміністрації президента і призначив його керівником Офісу президента.