RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал зі звільненням Кличко: опублікований важливий лист з офісу Зеленського

В Офісі президента Володимира Зеленського звернулися до уповноважених органів в уряді щодо звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації.

Про це у себе на сторінці в Facebook повідомив шеф-редактор "Обозревателя" Орест Сохар, опублікувавши відповідний документ.

Він вказав, що відповідний документ був підписаний главою ОПУ Андрієм Богданом.

"Глава офісу президента Андрій Богдан відправив міністру Кабінету міністрів Олександру Саєнко лист з проханням зробити подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА", - повідомив журналіст.

Орест Сохар анонсував початок масштабної кампанії по зміні влади з боку президентських сил.

"Почалося", - написав він.

Джерела в уряді повідомили журналістам РБК-Україна, що звернення пов'язане з тим, що голови місцевих адміністрацій "повинні скласти повноваження перед президентом".

У той же час прес-секретар глави уряду Василь Рябчук підтвердив отримання такого листа від Офісу президента. Він заявив, що документ буде оброблятися в установленому законом порядку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський звільнив відразу дев'ятьох українських послів з різних країн. Були звільнені зокрема, посол України в США Валерій Чалий, посол України на Кіпрі Борис Гуменюк та ряд інших дипломатів.