RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Телеміст з ворогом: Нацрада зробила важливу заяву про перевірки на NewsOne

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила про підсумки перевірки на телеканалі NewsOne після спроби керівництва каналу провести телеміст з російським пропагандистським медіа "Росія 1", з боку українського каналу були виявлені суттєві порушення.

Про це розповідає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву члена Нацради з телерадіомовлення Сергія Костинського.

Зазначається, що результати перевірки будуть обговорюватися на найближчому засіданні ради.

"Нашу групу пустили на телеканал NewsOne, але акти не підписали. Ми готовимо проект рішень ... Думаю, це відбудеться в найближчі тижні. Ми точно не будемо це питання затримувати. Якщо факти порушень - розпалювання ворожнечі - підтвердяться, то, я прогнозую, будуть застосовані санкції ", - сказав він.

Також член Нацради підтвердив факти розпалювання ворожнечі з боку телеканалу.

"Фактично так ... Ми досліджувати не телеміст, а передачі, наприклад, ті, де українців називали фашистами", - відповів Костинский на питання про фіксацію порушення.

Як повідомляв "Апостроф", на початку липня телеканал "Росія 1" заявив, що планує провести телеміст "Треба поговорити" з українським телеканалом NewsOne, ведучим з російської сторони повинен був стати Андрій Малахов. Президент України Володимир Зеленський розкритикував цю ідею.