RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українським військовим передали потужну російську зброю: фото і відео

У п’ятницю, 2 серпня СБУ та військова прокуратура передали Міністерству оборони України зенітно-ракетного комплексу С-125 "Пєчьора" виробництва РФ.

Про це пише прес-служба Генеральної прокуратури України.

Техніка була передана в рамках провадження у справі за ст. 201 КК України (контрабанда). Встановлено, що з 2007 по 2010 рік чиновники російського підприємства "Рособоронекспорт" перемістили в Україну комплекс "Печьора" разом з комплектом ракет класу земля-повітря. Озброєння росіяни намагались переправити до держави Ерітрея в обхід заборони на такі поставки. Працівниками СБУ техніка була знайдена на складі у Миколаєві, на неї був накладений арешт.

27 березня під час засідання уряду було прийнято рішення про передачу озброєння до Міноборони.

ЗРК С-125 призначений для оборони об'єктів від ударів всіх типів засобів повітряного нападу, на малих і середніх висотах. Забезпечує ураження бомбардувальників, винищувачів-бомбардувальників, літаків багатоцільового призначення і крилатих ракет. Ракета 5В27Д зі збільшеною швидкістю польоту, дозволяє проводити обстріл цілей "навздогін".

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтери опублікували черговий доказ, що Росія продовжує постачати озброєння на окупований Донбас і використовувати там свою новітню військову техніку.