RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Великий брат": у Зеленського розповіли, як будуть стежити за депутатами нової Ради

З 29 серпня у Верховній Раді України запрацює "Великий брат" - система перевірки роботи народних депутатів.

Про це повідомляє видання theБабель.

За допомогою зазначеної системи у фракції "Слуга народу" планують відстежувати роботу народних обранців і мінімізувати лобізм і корупцію в парламенті. При цьому перевіряти будуть не тільки нардепів "Слуги народу", а й усіх інших груп і фракцій.

Згідно з інформацією видання, тестувати систему будуть протягом наступних 4-6 місяців.

Проти введення "Великого брата" висловилися вже два новообраних нардепа - Олександр Дубинський і Максим Бужанський. На їхню думку, подібні кроки мають ознаки "партійної диктатури".

Претендент на посаду керівника фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія пояснив суть роботи системи.

"Все базується на відкритих даних з сайту Верховної Ради. Там є розділ з поіменним голосуванням за кожен законопроект. Ці дані потрібно промаркувати за ключовими словами. Наприклад - закон про податки, сільське господарство або землю. Далі цю інформацію аналізують стандартні програми ... Після аналізу даних машина може виявити аномалію і оповістити про неї. Природу аномалії ідентифікує вже людина", - повідомив нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народні депутати від партії "Слуга народу" запропонували своїм колегам по Верховній Раді список комітетів, які пропонується залишити в новому скликанні парламенту. За задумом авторів проекту, 6 комітетів Ради повинні бути ліквідовані.