RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Порошенко заявив про готовність пройти детектор брехні в прямому ефірі: з'явилася реакція мережі

П'ятий президент України Петро Порошенко повідомив громадськість, що готовий відповісти на питання слідчих з детектором брехні, але лише в прямому ефірі телеканалу "Прямий".

Про це екс-глава держави повідомив під час брифінгу для преси, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не довіряю ДБР, їх керівництву. Не вірю в об'єктивність і неупередженість слідства. В той же час на "Прямому" каналі, ті питання - а у мене є їх перелік - я готовий озвучити. Я готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на "Прямому" каналі", - сказав він.

До цього керівник Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що Порошенко повинен буде пройти допит із застосуванням поліграфа. Він закликав екс-президента не боятися, оскільки, за його словами, всі співробітники бюро періодично його проходять.

"Не виключаємо, що наступний допит буде проведений із застосуванням поліграфа. До речі, це зовсім не страшно - всі наші співробітники проходять таке психофізіологічне дослідження щороку", - написав Труба у себе в каналі Telegram.

Користувачі соцмереж висловили скепсис з приводу ідеї з поліграфом, зазначивши, що таке опитування не матиме юридичної сили, і порівняли те, що відбувається, з дебатами на стадіоні тоді ще кандидатів в президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського в ході президентської кампанії.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 12 серпня екс-президент Порошенко приходив до ДБР, щоб дати свідчення у справі про можливе ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу "Прямий".