RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Загроза масштабної війни з Росією: український генерал жорстко відповів людині Зеленського

Генерал-лейтенант Василь Богдан жорстко відреагував на прогноз помічника глави ОПУ Івана Апаршина, заявив, що в разі масованої атаки Росії на Україну спочатку буде завдано авіаційний і ракетний удар, а потім почнеться сухопутна операція.

"Військові могли зробити такі заяви, аби загострити увагу, підвищити пильність і боєготовність Збройних сил України і нагадати суспільству, що Україна перебуває у стані збройної агресії з боку Російської Федерації. Тому в жодному разі не можна вестися на псевдопацифістські речі, які підкидають або з "Опозиційної платформи – За життя", або інші колаборанти, які, нажаль, досі є в Україні", - сказав Богдан в коментарі" Апострофу".

"Апаршину я порадив би не втручатися у справи Міністерства оборони і Генштабу України. Якщо він виконує якесь розпорядження Офісу Президента з метою вплинути на суспільну свідомість українців, залякуючи їх та схиляючи до "компромісних", а насправді – капітулянтських - угод з Російською Федерацією, то йому там не місце. Ця позиція шкодить українській справі, руйнує репутацію України в очах міжнародної спільноти і лише заохочує агресора до таких дій, про які він говорить", - підкреслив генерал-лейтенант.

При цьому він висловив сумнів, що в нинішній ситуації українське керівництво зважиться на радикальні капітулянтські кроки у війні з Росією.

"І я не думаю, що Російська Федерація, з огляду на позицію Західного блоку, зважиться на широкомасштабні військові операції стосовно України. Така ситуація може розвиватися лише в тому разі, якщо українська сторона, з огляду на недостатній досвід керівництва країни в політиці, в дипломатії, в управлінні державою допустить якісь помилки, або Захід відвернеться від нас, у що я не вірю принципово", - заявив Богдан.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Закошмарити" Україну: чи зважиться Путін на нову війну.