RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Зеленського готують "зачистку" Ради: з'явилися подробиці

У команді президента України Володимира Зеленського підтримують ідею про скорочення кількості народних депутатів у Верховній Раді.

Про це повідомив представник президента в парламенті Руслан Стефанчук, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що робота над відповідним законопроектом вже ведеться. Також за його словами буде реалізований проект про зняття депутатської недоторканності.

"Я вам анонсував, що ми будемо вносити багато змін в Конституцію, які будуть відповідати програмі нашої партії. Ми це обіцяли - і ми це виконаємо. Ми обіцяли і питання скорочення депутатів, ми обіцяли скасування депутатської недоторканності", - заявив депутат.

Стефанчук очікує швидкого прийняття відповідного законопроекту, оскільки в партії "Слуга народу" немає його супротивників.

"Безумовно, ми розуміємо, що для першого етапу - ми впораємося своїми голосами. 226 голосів, і ми відправляємо в КСУ", - зауважив він.

Також депутат закликав партії "Голос", "Батьківщина" і "ЄС" підтримати "Слугу народу" в питанні зняття недоторканності з народних обранців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що на першому засіданні нового скликання Верховної Ради 29 серпня підпишуть коаліційну угоду, а Кабінет міністрів буде сформований пізніше.